Suntem disponibili oricând aveți nevoie de splinkere
Cere oferta

Instalatii pentru detectarea si stingerea incendiilor cu sprinklere

Protectia impotriva incendiilor se realizeaza prin intelegerea tuturor masurilor de siguranta incepand cu proiectul de executie al cladirilor, integrarea instalatiilor si procedurile de mentenanta, in parametrii optimi de functionare, si pana la dotarea spatiilor cu resursele tehnice de prevenire si stopare a incendiilor, conform prevederilor si reglementarilor in vigoare.

Stingerea incendiilor cu ajutorul sprinklerelor

Cladirile de dimensiuni mari si suprafete, precum spatiile de birouri, sediile comerciale, depozitele, fabricile necesita sa fie dotate cu sisteme de stingere cu apa pentru stoparea raspandirii incendiilor.

Sprinklere tip stingere pe baza de apa

Sistemul de stingere tip apa-apa poate fi montat in locurile care nu sunt predispuse la inghet, drept pentru care sunt prezente in interiorul cladirilor, acolo unde temperatura optima este mentinuta constant.

Sistemele umede sunt cele mai utilizate pentru crearea instalatiilor cu sprinklere, principiul de functionare si actiune fiind asigurat de reteaua de distributie cu apa sub presiune.

Cum actioneaza sistemele de stingere apa-apa?

Aceste sisteme sunt activate in mod automat atunci cand temperatura depaseste o anumita limita, fiolele sprinklerelor se sparg, iar apa este distribuita sub forma de stropi, reducandu-se astfel pierderile provocate de incendii.

Sprinklere tip stingere pe baza de apa-aer

Spre deosebire de sistemele care utilizeaza exclusiv apa, sistemele apa-aer sunt caracterizate de flexibilitate in privinta locului in care sunt instalate, fiind potrivite si in spatiile unde temperaturile scad sub punctul de inghet:

  • Spatiile neechipate cu sisteme de incalzire
  • Rampe de acces
  • Rampe de incarcare

Care este modul de actiune al sistemelor apa-aer?

In comparatie cu sistemele umede, reteaua de distributie este umpluta cu nitrogen sau aer pana la capetele sprinklerelor, iar in cazul izbucnirii unui incendiu, sprinklerele se deschid, generand presiunea in instalatie pentru a actiona echipamentele de control si semnalizare amplasate intr-o zona incalzita, pompand apa in retea.

Sisteme de stingere cu sprinklere deschise

Acest tip de sisteme utilizeaza sprinklerele deschise (drencere), mai exact echipamente care nu dispun de fiola si care au orificiul deschis permanent.

Sistemele de stingere cu sprinklere deschise sunt actionate de sistemul de detectie incendiu, manual sau automat, in functie de modul in care este creata instalatia.

Modul de functionare al acestor sisteme este benefic, deoarece sunt utilizate deopotriva pentru stingerea focului si pentru crearea unor perdele de apa care stopeaza propagarea incendiilor izbucnite.

Sprinklere si sisteme cu preactiune

Acest tip de sprinklere formeaza un sistem uscat cu preactiune care este conectat la sistemele de detectie a incendiilor.

Principiul de functionare este urmatorul: atunci cand este declansata alarma de incendiu, apa umple retelele de distributie, fiind pulverizata doar in momentul in care temperatura atinge limita specificata pentru spargerea fiolelor.

Categoriile de aplicatii care utilizeaza stingerea cu sprinklere

Una dintre cele mai benefice metode active de prevenire si oprire a incendiilor, sistemele cu sprinklere instalate se potrivesc in diferite spatii, cum ar fi:

  • La exteriorul cladirilor;
  • Spatii cu risc mare de incendiu – Depozite, fabrici pentru materiale inflamabile, combustibili si substante cu degajare mare de caldura;
  • In spatiile cu bunuri importante de protejat, usor de distrus la izbucnirea incendiilor : arhive, biblioteci, librarii etc.

Instalatiile cu sprinklere sunt eficiente atat in detectarea cat si in stingerea incendiilor inca din faza initiala, fiind fixe sau automate si sunt montate intotdeauna pe suprafata tavanelor spatiilor amenajate cu aceste sisteme.

Servicii asemănătoare

Pentru a naviga mai simplu printre serviciile din oferta Igiena Serv, rugăm un click mai jos pe una dintre secțiuni:

Image

Alpinism utilitar

Lucrarile realizate la inaltime, indiferent de natura acestora trebuie realizate numai ...
Image

Ignifugare

Solutie eficienta ce are capacitatea sa ofere siguranta mai mare in timp...
Image

Colectare deseuri

Manipularea deseurilor periculoase si nepericuloase de catre ...
Image

Bone

Grija fata de copii este foarte importanta pentru orice parinte si, totodata este foarte ...
Image

Curatenie generala

Pentru momentele in care curatenia poate deveni o adevarata corvoada ...
Image

Menajere

Chiar si pentru momentele in care este nevoie de o persoana sau mai multe care ...
Image

Deratizare

Spatiile de productie din sfera alimentara si multe altele din acest domeniu si nu ...
Image

Curatare hote

Poate nu stiati dar si curatarea hotelor si necesitatea de a realiza aceasta ...
Image

Dezinsectie

Indiferent de perioada anului, insectele pot deveni o problema extrem de grava al ...
Image

Curatere ventilatie

Calitatea aerului pe care il respiram este foarte importanta si ne ...
Image

Termoprotectie metal

Reprezinta procesul prin care vopselurile termospumante sunt aplicate pe ...
Image

Materiale P.S.I

Asigura o buna gestionare a activitatii de prevenire si stingere a incendiilor pe ...
Image

Stingatoare

Pentru momentele in care este necesar sa se evite efectele dezastruoase pe care ...
Image

Desfundat conducte

De multe ori nu este suficient sa se aplice numai de desfundat tevi ...
Image

Torcretare beton

Procedeu prin care se consolideaza structura unei cladiri, menit sa ofere ...

Testimoniale

Suntem mândri să fi câștigat respectul clienților care au avut încredere în calitatea serviciilor noastre. Am adunat mai jos câteva dintre mesajele lor. Vă mulțumim pentru colaborare.

Viorica Stanciu

Solutiile primite de la Igiena Serv m-au ajutat sa vad cu alti ochi necesitatea de a apela la asemenea servicii. In general nu apelezi la astfel de servicii decat atunci cand ai nevoie neaparat dar, pe viitor o sa tin cont mai mult de necesitatea de a fi protejat oricand. Pe scurt, serviciile lor rapide si profesionalismul au fost ireprosabile.

Viorica Stanciu, Hunedoara
Darius Sterian

Igiena Serv a reprezentat intotdeauna solutia perfecta pentru toate problemele pe care le-am avut de-a lungul timpului. Nici nu ma gandesc sa apelez la serviciile altei firme intrucat aici mi se ofera sansa de a apela la orice serviciu am nevoie in cele mai optime conditii. Eu m-am convins de acest lucru si sunt sigura ca voi colabora cu ei inca mult timp de acum inainte.

Darius Sterian, Cluj-Napoca
Gheorghe Manescu

In primul rand dati-mi voie sa va felicit pentru profesionalism, dedicare si pricepere de care dati dovada. Am crezut ca locuind intr-o zona limitrofa a capitalei nu veti avea timp sa va deplasati in timp util. Primisem pana atunci multe refuzuri dar numai aici la dumneavoastra am reusit sa gasesc oameni de calitate, dornici sa ma ajute.

Gheorghe Manescu, Bucuresti
Carol Bibescu

Sunt un client de la o firma cu renume iar colaborarea cu Igiena Serv m-a ajutat sa imi pastrez standardele ridicate si sa primesc in schimb servicii care sa se muleze cu necesitatile pe care le am la ora actuala dar si pe viitor. Va multumesc pentru colaborarea excelenta pe care o avem si sunt sigur ca si data viitoare voi apela tot la dumneavoastra.

Carol Bibescu, Timisoara