05apr. 2020

20

0

Mercurul (Hg) din termometre-masuri de precautie

Mercurul ,simbol Hg si numar atomic 80  mai este supranumit si argintul viu , numit asa dupa zeul roman Mercur , cunoscut datorita vitezei si mobilitatii sale extrem de mari.

Mercurul este un metal foarte toxic si este intalnit in interiorul termometrelor , manometrelor sau barometrelor. Acesta in prezent nu se mai foloseste.

Ne confruntam ca si firma colectoare de deseuri periculoase cu multe cereri ale unor persoane ce folosesc in continuare termometre pe baza de mercur si al caror continut a ajuns pe jos datorita spargerii acestora. Recomandarea noastra este foarte mare atentie in manipularea acestuia , precum si folosirea unui recipient cu apa (borcan) in caz ca este gasit , sa fie pus acolo si inchis capacul , apoi ingropat in pamant , acolo de unde vine de fapt. Este deosebit de toxic si poate pune viata in primejdie prin inhalarea acestuia , de aceea se recomanda echipament special de protectie si anume masca , manusi si ochelari de protectie. Noi ca si firma colectoare de deseuri periculoase , colectam mercur , neavand unde sa fie incinerat pe teritoriul Romaniei.

Comments (0)

Call Now Button