Logo IgienaServ SRL

Suntem disponibili oricând aveți nevoie de Ignifugare
Cere oferta

Ignifugare

Servicii Ignifugare!Din cele mai vechi timpuri, focul a fost atât un aliat al omului, dar și un adversar de temut atunci când devine incontrolabil, sub formă de incendiu.

 

Descoperirile științifice au făcut ca acest element să nu mai fie atât de destructiv datorită ignifugării lemnului, care la ora actuală reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de protejare a lemnului de acțiunea focului.

Această operațiune se realizează prin tratarea lemnului cu substanțe denumite ignifuge și au scopul de a mări rezistența lemnului la acțiunea devastatoare a focului.

 

Prin natura lor organică, materialele lemnoase (lemnul și produsele din lemn) fac parte din categoria substanțelor combustibile, însă prin aceste servicii ignifugare nu își pierd total aceasta proprietate, dar devin mult mai rezistente în momentul în care izbucnește un incendiu.

Descrierea operațiunii de servicii ignifugare a lemnului

În momentul în care vorbim despre ignifugarea lemnului, sunt demne de menționat efectele și avantajele acestei proceduri. Tratarea lemnului duce la întârzierea aprinderii, iar efectul de întârziere al procesului de ardere conduce, în practică, la prelungirea termenului de declanșare a incendiului pentru a permite intervenția măsurilor de stingere.

 

Operațiunea de ignifugare constă în tratarea unui material combustibil prin acoperire, vopsire sau impregnare cu produse speciale. Materialul ignifug se caracterizează prin faptul că se aprinde foarte greu sau deloc, împiedicând propagarea focului. Gradul de ignifugare este reprezentat de timpul în care obiectul ignifugat rezistă la o anumită temperatură fără a se aprinde.

Necesitatea executării lucrărilor de ignifugare lemn

Conform normelor de siguranță la foc P118/1999, fiecare construcție are un grad de rezistență la foc stabilit prin proiectare, în functie de riscul de incendiu sau categoria de pericol, de destinație și de categoria de importanță a construcției. Materialele de construcții se clasifică în funcție de gradul de comportament la foc și al aportului pe care îl au la dezvoltarea și inițierea incendiului în:

Materiale incombustibile, care nu ard, nu se aprind, nu se termo–degradează sub influența temperaturilor înalte și materiale combustibile, care se aprind, ard și se degradează sub influența temperaturilor înalte.
De asemenea, materialele combustibile se împart în patru clase de combustibilitate:

 

  • C1 – Practic neinflamabile
  • C2 – Dificil inflamabile
  • C3 – Mediu inflamabile
  • C4 – Ușor inflamabile

Pentru evitarea situațiilor neprevăzute, apelați numai la profesioniști!

Una dintre condițiile esențiale de protecție la foc este limitarea utilizării materialelor combustibile care se aprind ușor, propagă focul și aduc un aport mare la dezvoltarea incendiilor. Prin normele specifice fiecărei activități, se impune utilizarea materialelor combustibile numai din clasa C1 și C2 de combustibilitate.

 

Deoarece materialele de construcții din lemn, plastice și textile fac parte din clasa C4 de combustibilitate, se recomandă îmbunătățirea comportamentului acestora la foc. Acest lucru se obține prin tratarea materialelor la suprafață cu substanțe inhibitoare la flacără care pot întârzia aprinderea materialului și pot reduce viteza de propagare a incendiului.

Limita de rezistență la foc este durata de timp în care elementul își pierde capacitatea de rezistență la foc într-un incendiu standard. În aceste condiții, iată de ce este foarte important să apelați la servicii profesioniste realizate la cele mai înalte standarde de către compania noastră:

 

  • Se reduce în mod considerabil riscul de producere al unui incendiu major
  • Echipele de intervenții pentru stingerea incendiilor câștigă timp în lupta cu stingerea incendiilor
  • Echipa noastră deține echipamente de ultimă generație performante pentru a realiza operațiuni de ignifugare lemn
    .
  • Echipa noastră deține o experiență bogată și îndelungată în aplicarea soluțiilor pentru prevenirea incendiilor și beneficiază de pregătire continuă astfel că suntem mereu la curent cu schimbările și evoluția acestui domeniu.

 

Recomandăm să apelați la profesioniști pentru un tratament de ignifugare lemn și veți reuși să vă protejați bunurile de acțiunea devastatoare a unui incendiu, fiind o asigurare a vieții demnă de considerare.

desfundat conducte

Ignifugare lemn

Ignifugare textile

Servicii asemănătoare

Pentru a naviga mai simplu printre serviciile din oferta Igiena Serv, rugăm un click mai jos pe una dintre secțiuni:

Image

Alpinism utilitar

Lucrarile realizate la inaltime, indiferent de natura acestora trebuie realizate numai ...
Image

Ignifugare

Solutie eficienta ce are capacitatea sa ofere siguranta mai mare in timp...
Image

Colectare deseuri

Manipularea deseurilor periculoase si nepericuloase de catre ...
Image

Curatenie generala

Pentru momentele in care curatenia poate deveni o adevarata corvoada ...
Image

Deratizare

Spatiile de productie din sfera alimentara si multe altele din acest domeniu si nu ...
Image

Curatare hote

Poate nu stiati dar si curatarea hotelor si necesitatea de a realiza aceasta ...
Image

Dezinsectie

Indiferent de perioada anului, insectele pot deveni o problema extrem de grava al ...
Image

Curatere ventilatie

Calitatea aerului pe care il respiram este foarte importanta si ne ...
Image

Dezinfectie

Este practic o metoda de decontaminare prin care se urmareste distrugerea ...
Image

Termoprotectie metal

Reprezinta procesul prin care vopselurile termospumante sunt aplicate pe ...
Image

Materiale P.S.I

Asigura o buna gestionare a activitatii de prevenire si stingere a incendiilor pe ...
Image

Stingatoare

Pentru momentele in care este necesar sa se evite efectele dezastruoase pe care ...
Image

Desfundat conducte

De multe ori nu este suficient sa se aplice numai de desfundat tevi ...
Image

Torcretare beton

Procedeu prin care se consolideaza structura unei cladiri, menit sa ofere ...

Testimonials

Suntem mândri să fi câștigat respectul clienților care au avut încredere în calitatea serviciilor noastre. Am adunat mai jos câteva dintre mesajele lor. Vă mulțumim pentru colaborare.

Viorica Stanciu

Solutiile primite de la Igiena Serv m-au ajutat sa vad cu alti ochi necesitatea de a apela la asemenea servicii. In general nu apelezi la astfel de servicii decat atunci cand ai nevoie neaparat dar, pe viitor o sa tin cont mai mult de necesitatea de a fi protejat oricand. Pe scurt, serviciile lor rapide si profesionalismul au fost ireprosabile.

Viorica Stanciu, Hunedoara
Darius Sterian

Igiena Serv a reprezentat intotdeauna solutia perfecta pentru toate problemele pe care le-am avut de-a lungul timpului. Nici nu ma gandesc sa apelez la serviciile altei firme intrucat aici mi se ofera sansa de a apela la orice serviciu am nevoie in cele mai optime conditii. Eu m-am convins de acest lucru si sunt sigura ca voi colabora cu ei inca mult timp de acum inainte.

Darius Sterian, Cluj-Napoca
Gheorghe Manescu

In primul rand dati-mi voie sa va felicit pentru profesionalism, dedicare si pricepere de care dati dovada. Am crezut ca locuind intr-o zona limitrofa a capitalei nu veti avea timp sa va deplasati in timp util. Primisem pana atunci multe refuzuri dar numai aici la dumneavoastra am reusit sa gasesc oameni de calitate, dornici sa ma ajute.

Gheorghe Manescu, Bucuresti
Carol Bibescu

Sunt un client de la o firma cu renume iar colaborarea cu Igiena Serv m-a ajutat sa imi pastrez standardele ridicate si sa primesc in schimb servicii care sa se muleze cu necesitatile pe care le am la ora actuala dar si pe viitor. Va multumesc pentru colaborarea excelenta pe care o avem si sunt sigur ca si data viitoare voi apela tot la dumneavoastra.

Carol Bibescu, Timisoara
Call Now Button